Op mijn twintigste koos ik voor een topsportbestaan als professioneel squasher. Een ongebruikelijke keuze, want topsport in Nederland stond in de jaren 80 nog in de kinderschoenen. Als een van de eerste vrouwelijke topsporters in Nederland, kon ik leven van mijn sport en reisde de wereld over om punten voor de wereldranglijst te verzamelen. Uiteindelijk bleek een 11e plaats en 7 nationale titels, het hoogst haalbare.

Na mijn topsportcarrière ben ik een aantal jaren werkzaam geweest als bondscoach. Om mijn horizon te verbreden, uiteindelijk gekozen voor een maatschappelijke loopbaan. Maar ik merkte al snel dat ik moeite had met het 9 tot 5 ritme. Na wat omzwervingen kwam ik wederom terecht op de squashbaan, waar ik met veel plezier training gaf aan clubspelers en recreanten. Hier heb ik de basis gelegd voor Qpep. Door de jaren heen heb ik honderden mensen op de squashbaan en buiten de baan gecoacht.

Wat mij is opgevallen, is dat de meeste mensen bij het aanleren van een sport meer vertrouwen op hun hoofd dan op hun lichaam. En ook op de werkvloer waar stress en prestatiedruk toeneemt, wordt de rol van het lichaam onderschat. Nu moet ik helaas toegeven dat ik zelf als topsporter eveneens moeite had om op belangrijke momenten in een wedstrijd te vertrouwen op mijn lichaam. Mijn hoofd nam het vaak over, waardoor ik verkrampte en de spanning mij regelmatig te veel werd.

Toch zijn dit waardevolle lessen, die ik nu overbreng op anderen. Niet alleen op de squashbaan, maar ook buiten de squashbaan blijken deze lessen aan te slaan. Loslaten, rust inbouwen, omgaan met stress en prestatiedruk is voor iedereen een uitdaging, ook voor mij. Het ontwikkelen van meer lichaamsbewustzijn blijkt een goede methode in het effectiever omgaan met de eisen/ verwachtingen van deze tijd. Loslaten en ontspannen doe je in mijn beleving niet met je hoofd, maar in de eerste plaats met je lichaam. Daarnaast geloof ik in een gezonde balans tussen inspanning( mentaal/emotioneel) en ontspanning (lichamelijk). Ik hoop met Qpep zoveel mogelijk mensen te bereiken.