Mijn aanpak

Focus op lichaamsbewustzijn en herstel

In mijn aanpak staat lichaamsbewustzijn centraal. Het lichaam is de bewaker van energie. Hoewel je in werk hoofdzakelijk een beroep doet op je mentale en emotionele vermogen, mag het lichamelijke aspect niet worden onderschat. Het lichaam heeft een belangrijke signaalfunctie als we de grens van vermoeidheid passeren. Door op het goede moment met de juiste intensiteit te bewegen is het lichaam tevens een belangrijke oplader voor nieuwe energie. Lichaamsbewustzijn leert je hoe je de accu oplaadt en je energiemotor draaiende houdt. Omdat energie per persoon anders werkt, kies ik voor een persoonlijke aanpak. Zelfs in het begeleiden van teams, afdelingen en organisaties staat de individuele prestatie centraal. Op deze manier kan ik met behulp van de scan maatwerk leveren.

In 3 stappen grip op energie

hoe

1

Inzicht

Pas als je weet waar je staat, kun je doelgericht met energiemanagement aan de slag. De energiescan is een mooi hulpmiddel om energie concreet en zichtbaar te maken. Is er sprake van een gezond evenwicht en herstel? Deze scan geeft tevens een inkijkje in toekomstige energie. En is daarmee ook uitermate geschikt om burn-out risico in kaart te brengen.
2

Handvatten

Op basis van de uitkomst van energiescan kan ik in een 1-op-1 gesprek, persoonlijke handvatten aanreiken om slimmer met energie om te gaan. Een optelsom van meerdere scans geeft waardevolle informatie over energiehuishouding binnen een team, afdeling en organisatie. Het leuke van deze scan is dat de scan individueel wordt gemaakt, met een eigen score, maar dat het tevens mogelijk is om met een druk op de knop, de teamscore in kaart te brengen. Hiermee kun je in een workshop direct handvatten aanbieden.
3

Doen

Energiemanagement effectief toepassen in je dagelijkse routine vergt oefening. Het is een kwestie van doen, ervaren en doorzetten. Als je eenmaal weet wat goed is, wil niet zeggen dat je ook in actie komt en blijft. Daarom ondersteun ik met een 30 dagen energieplan waarin ik gericht en individueel acties inplan en monitor. Mijn ervaring is, dat wanneer je verschil merkt, de kans groter is het routine gaat worden. Binnenkort is het mogelijk een online cursus te volgen, waarin je inzicht en handvatten leert toepassen in een 30 dagen programma.

Energiemanagement

Doe nu de energiescan

Ontdek vandaag of jouw energiemotor op de juiste manier is afgesteld.

Ga naar de scan
Focus op lichaamsbewustzijn

Neem jij de signalen van je lichaam serieus? Weet jij hoe je opgebouwde lichaamsspanning kwijtraakt? Wanneer het een goed moment is om te gaan bewegen? En wanneer je maar beter helemaal niets moet doen? Dit zijn steeds terugkerende vragen in het effectief leren managen van je energie.

Klaar voor de start? Bel of mail mij.

Grip op energie

Neem nu contact op!