Focus op lichaamsbewustzijn

Qpep energie

voor bedrijven

Ontdek met de energiescan hoe energie in je team is opgebouwd en hoe je dat kunt sturen

Mijn visie op gezonde werkprestaties

Burn-out risico beperken door gericht energiemanagement

1 op de 8 mensen loopt rond met burn-out gerelateerde klachten. Stress, prestatiedruk en hoge werkbelasting worden als boosdoeners genoemd. Maar klopt dit wel? Ik ben van mening dat de oorzaak veel meer te zoeken is in een slechte voorbereiding op de eisen van deze tijd. En daarmee bedoel ik, dat de meesten van ons in studie/werk de focus leggen in mentale/emotionele ontwikkeling en het lichaam niet betrekken bij de prestatie die elke dag wordt geleverd. Als topsporter ben ik iedere keer weer verbaasd hoe weinig aandacht er is voor lichaamsbewustzijn in werk. En de ontwikkeling hiervan. Op dit vlak kan er nog veel winst worden geboekt. Ik heb een simpele methodiek ontwikkeld, op basis van topsportprincipes, waarvan ik uit ervaring weet, dat je hiermee het prestatieniveau positief beïnvloedt en het burn-out risico aanzienlijk mee vermindert. In drie simpele stappen waarin het accent ligt op lichaamsbewustzijn, krijgen medewerkers een waardevolle energietool in handen, waarmee ze hun eigen energie leren aansturen.

Presteren én energiemanagement gaan hand in hand

Hoe het werkt

Energie kun je bezien vanuit twee gezichtspunten: als bedrijf/team kijk je naar de energie die nodig is om tot een prestatie te komen. Als medewerker kijk je naar de energie die je kunt geven. De kunst is om deze twee energiestromen op elkaar af te stemmen. Om energie concreet te maken en vanuit twee gezichtspunten te bekijken heb ik een energiescan ontwikkeld. De uitkomst laat zien welke energie er wordt gevraagd vanuit het bedrijf/team en geeft medewerker inzicht in hoeverre zijn/haar energie hiermee synchroon loopt. De scan is bedoeld als bewustmaker. Om de impact van de scan te vergroten, geef ik een interactieve workshop waarin iedereen de scan gezamenlijk invult en ik uitleg geef over energiemanagement. Het leuke is dat de individuele scores alleen voor de deelnemer zichtbaar is, maar wel direct kan vergelijken met energie van het bedrijf/team.

Aanvraag energieworkshop/ combipack

Energiemanagement

In drie stappen grip op energie

1

Inzicht

Inzicht in eigen energieniveau is een vereiste om gericht met energiemanagement aan de slag te gaan. Ik heb een scan ontwikkeld, waarin ik energie zichtbaar en concreet maak. De impact van de scan is groter, wanneer dit gecombineerd wordt met een energieworkshop.
2

Handvatten

Aan de hand van het energieprofiel bied ik het bedrijf/team/medewerker concrete handvatten om energiemanagement effectief toe te passen.
3

Doen

Energiemanagement effectief toepassen vergt oefening en doorzettingsvermogen. Energie werkt voor iedereen anders en daarom kies ik voor een persoonlijke aanpak. Naar aanleiding van vraag en behoefte kan ik deelnemers 1-op-1 handvatten bieden en een 30 dagen energieplan. Binnenkort is het eveneens mogelijk om een online cursus te volgen. Een prima middel voor medewerkers die op de rand balanceren en die behoefte hebben aan persoonlijke energietools.
Wat energiemanagement is

Energiemanagement gaat uit dat het lichaam de belangrijkste energiebron is als het gaat om herstellen van hoge werkdruk, bij langdurige stress en het opladen van nieuwe energie. Uitgangspunt is dat er met mentale/emotionele inspanning, lichaamsspanning wordt opgebouwd. Hoe hoger de inspanning, hoe meer spanning in het lijf wordt opgebouwd. Als je deze spanning niet kwijtraakt dan ontwikkel je op termijn burn-out klachten. Het is dus zaak in werk het lichaam actief te betrekken. Het aanleren van lichaamsbewustzijn en welke actie daarbij behoort is een persoonlijk proces.

Klaar voor de start? Bel of mail mij.

Grip op energie

Neem nu contact op!